Fabriz

Fabriz ontwikkelt en fabriceert geschenken in opdracht van Nederlandse bedrijven, overheid en van de retail. Deze producten worden geproduceerd onder begeleiding van (bekende) ontwerpers bij werkvoorzieningbedrijven in Nederland of bij producenten die hiervoor mogelijkheden bieden aan Wajongers en aan jongeren die iets meer ondersteuning nodig hebben.

Fabriciana 110528 024

The Story

Van goed naar geweldig!

Fabriz ontwikkelt en fabriceert geschenken in opdracht van grote Nederlandse bedrijven, overheid en voor de retail. Deze producten worden geproduceerd onder begeleiding van (bekende) ontwerpers bij werkvoorzieningbedrijven in Nederland of bij producenten die hiervoor mogelijkheden bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Dit betekent:

  • ontwerp door (bekende) Nederlandse ontwerper
  • productie in Nederland
  • kwalitatief hoogwaardig
  • kansen voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • betaalbaar
  • maatschappelijk BEWUST

 

Jongeren

In Nederland komen jongeren met een beperking (geestelijk of lichamelijk) terecht in de Wajong. De meeste Wajongers zijn alles behalve arbeidsongeschikt. Sterker nog zij zijn vaak meer gedreven, gemotiveerd en geïnteresseerd dan wie dan ook en kunnen met een paar aanpassingen meteen aan de slag. Zij hebben vaak veel meer in hun mars dan werkgevers denken. Ook jongeren die om een andere reden 'uitvallen' voor de arbeidsmarkt hebben kansen nodig, en die creeren wij graag. Samen met u.


Wajong

Wajong staat voor de Wet Werk en Arbeidsondersteuning Jonggehandicapten. Deze regeling is bedoeld voor mensen die in hun jeugd of tijdens hun studie geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn geraakt. Dit kan een zichtbare handicap zijn, bijvoorbeeld als je in een rolstoel zit, maar ook wanneer je een ernstige vorm van autisme of ADHD hebt. De focus van WAJONG ligt op werk. Wajongers hebben door levenslessen op jonge leeftijd vaak veel wijsheid. Jammer genoeg wordt er bij veel Wajongers vaak alleen gekeken naar hun beperking, in plaats van naar hun talent. Door een beperking richten zij zich op de dingen waar ze wel goed in zijn.

Naar boven foto the story2

Opdrachtgevers

Succesvolle projecten

Een paar voorbeelden van projecten uit het verleden die ik heb gedaan i.s.m. sociale werkvoorzieningsbedrijven.

 

De producten van fabriz worden grotendeels geproduceerd in de sociale werkvoorziening of bij bedrijven die Wajongers in dienst hebben.

 

Andere opdrachtgevers zijn o.a. Conclusion, Gemeente Arnhem, Gemeente Utrecht, Achmea Vitale, Eneco Infra, Interim Assistents.


koekblik1 Kluwer Nederland B.V.
Koekblik gevuld met Deventer koek
Ontwerp: Astrid Engels
Oplage: 3.000 stuks
doosje open Top Secret
USB Stick
Ontwerp: Her-Berg
Oplage: 2.000 stuks
appels Amersfoortse Verzekeringen
Appelschaal gevuld met appels
Ontwerp: XL Bloom
Oplage: 1.000 stuks
Naar boven penselen
vp klein

Slingerevent Maxima Nutrecht

26-10-2011

Ruim 400 mensen hebben gisteren in NUtrecht het Slinger-Event 4x4 meebeleefd. Start en gelijk ook hoogtepunt was het bezoek van H.K.H. Prinses Máxima.

Lees verder >
Fabriz 1

Samen met Blond Amsterdam

28-07-2011

Blond Amsterdam heeft dit kerstontwerp ten behoeve van een project voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ontworpen.

ONBEPERKT ONTWERP 2 format Pagina 1

Televisie format

20-07-2011

Wij hebben een prachtig televisieformat ontwikkeld voor een 8-delige serie, waarbij 50 jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt solliciteren bij Nederlandse ontwerpers. Zij zullen betrokken zijn van ontwikkeling tot productie. Wilt u meer weten of participeren in dit project, neem dan graag contact op met Patricia van den Broek via info@fabriz.nl.

Naar boven 110528 099

Patricia van den Broek

110528 116Lowres

Oprichter van fabriz

Oprichter van Fabriz is Patricia van den Broek. Na 20 jaar het commerciële bedrijfsleven en diverse eigen succesvolle bedrijven, waaronder Babycadeau, Triple Deal en Art Poetry & Design, nu jongerentherapeut in opleiding aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en werkzaam op het ROC MN aan de Popacademie en Talent Nu in Nutrecht.

 

“Het is belangrijk voor je eigenwaarde om aan het werk te zijn, om bezig te zijn en gezellige collega’s te hebben. Voor sommige mensen is dat niet zo vanzelfsprekend en ook niet zo eenvoudig. Zij hebben een steuntje in hun rug nodig om hun vele talenten te kunnen laten zien. Hoe eenvoudig is het om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden in het hier en nu en in het Nederland vandaag. Het is mogelijk om een brug te slaan van de softe sector naar het bedrijfsleven. Geef deze jongeren een kans.

Als je eenmaal in de hoek van de Wajong zit, kom je er bijna niet meer uit.”

 

Interresse? Neem contact op met Patricia van den Broek, 06-50231571 of mail naar info@fabriz.nl.

 

Links:

www.lof-jongerentherapie.nl

www.academie-psychotherapie.nl

 

 

 

Naar boven 110528 005
Forward to a friend